Het zilvervisje leeft in vochtige donkere ruimtes en wijst vaak op problemen in uw huis of bedrijf met de vochthuishouding. U vindt deze dieren dus vooral in de kelder, het toilet, de badkamer en de keuken. Verder zijn nieuwbouwhuizen vaak een geliefde verblijfplaats voor het zilvervisje, vanwege het vocht in de nieuwe muren en het gebruikte hout.

Het papiervisje leeft in het donker tussen papier en boeken. Ze komen uw huis of bedrijfspand in met oude boeken, kranten, papier of oude kleding.

Zowel de zilvervisjes als de papiervisjes kunnen veel schade aanrichten en u dient deze ook te bestrijden voordat het probleem door het aantal niet meer in de hand te houden is. Zilvervisjes kunnen veel schade aanrichten aan behang en kleding, maar kunnen ook in uw voedsel terechtkomen. Dit laatste komt doordat ze graag koolhydraten, zoals zetmeel, cellulose en suikers eten.

Papiervisjes zijn daarentegen dol op oude boeken en andere papieren objecten in uw huis en bedrijf. U kunt ze tegenkomen in archieven, postzegel- en bankbiljetten- verzamelingen. Ook tussen oude documenten kunt u ze veelal tegenkomen.

Ziet u Zilver of papiervisjes ? Neem dan snel contact met AvS ongediertebestrijding op.